Se incarca...

Mei cu legume si branza, de la 12 luni

Ingrediente:
  • 200 g mei boabe
  • 600 ml apa
  • legume de sezon (sau pasta de legume)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura de ulei
  • cimbru proaspat sau uscat
  • branza feta sau cascaval
  • sare de Himalaya

 

Cum prepari:

Curata ceapa si tai-o marunt, marunt. La fel, legumele pe care le doresti, spalate in prealabil. Toarna uleiul intr-un vas, adauga ceapa si legumele. Pune un praf de sare si caleste pana se inmoaie.

Intre timp, spala bine meiul, in 2-3 ape si scurge-l. Cand legumele par sotate, adauga meiul, apa si lasa-l sa fiarba, la foc mic. Cand bobitele de mei sunt fierte, presara putin cimbru. Rade 2/3 din branza (cascaval) si incorporeaz-o in compozitie.

Branza ramasa o presari pe deasupra. Ardeiul gras rosu taie-l marunt si orneaza cu el. Poti sa introduci compozitia astfel obtinuta la cuptor, pentru gratinare usoara (175 °C) sau o poti servi asa.

S-aveti

Articole asemanatoare

Pe langa faptul ca meiul are un gust deosebit, el este considerat un superaliment, pentru super bebelusi! Atunci cand il prepari, tine cont ca meiul este o cereal...
Dovlecelul pacintar este absolut delicios! Fa-i cunostinta bebelusului tau cu el, chiar de la inceputul diversificarii. Are o culoare captivanta si textura cremoa...
O reteta usoara, din toate punctele de vedere: o prepari foarte repede si este usor de digerat. Meiul este considerat un superaliment, pentru super bebelusi! In p...
Ca orice pseudo-cereala, intai hidrateaza quinoa in apa, timp de cateva ore (3-4 ore). Apoi spal-o foarte bine in cateva ape. Pune-o la fiert cu cele 2 cesti de a...
Pentru aceasta reteta, poti folosi zeama de supa sau apa deopotriva. Inabuseste ceapa taiata marunt si usturoiul in supa sau apa, cu putin ulei. Cand acestea s-au...